Ruszyły rozgrywki fazy grupowej Ligi Mistrzów. A ile kosztuje faza pucharowa dla prawdziwego fana?

02 WRZESIEń 2014, WARSZAWA
UEFA dokonała w Monako losowania fazy grupowej Ligi Mistrzów. Rozgrywki rozpoczną się już 16 września. Wyjazd na najbardziej prestiżowe klubowe zmagania piłkarskie to marzenie wielu fanów, wiążą się z tym jednak wysokie koszty. Jak przeżyć piękne sportowe emocje na żywo i nie odczuć tego na swoim portfelu?

Losowanie wyłoniło 8 grup. „Grupą śmierci” będzie niewątpliwie grupa E, w której znajduje się m.in. jeden z faworytów tegorocznych rozgrywek Bayern Monachium. Bukmacherzy bardzo wysoko oceniają także szanse obrońcy tytułu Realu Madryt, który do tej pory w turnieju triumfował aż 10 razy. Do grona złotej trójki turnieju zaliczana jest także Barcelona. Rozgrywki rozpoczną się 16 września od meczów Olympiakos Pireus z Atletico Madryt i Juventus Turyn z Malmoe FF.

Tegorocznego championa poznamy 6 czerwca 2014 roku na Stadionie Olimpijskim
w Berlinie, ale prawdziwe emocje rozpoczną się już w połowie września od pierwszego meczu fazy grupowej.

Z rozgrywkami związane są wielkie emocje, ale i wysokie koszty. Wielu fanów jest jednak zdania, że oglądanie meczów na najsłynniejszych stadionach Europy warte jest każdych pieniędzy. A cena nie gra największej roli, jeśli spełniamy swoje marzenia.

Dla tych, którzy chcieliby oglądać mecze na stadionach, a nie odczuć jednorazowo wysokiego kosztu, rozwiązaniem jest wzięcie pożyczki społecznościowej.

Lendico działa zgodnie z ideą sharing economy - na platformie ludzie inwestują bezpośrednio w pomysły, potrzeby i marzenia innych użytkowników - pożyczkobiorców. Dlatego prawdziwi pasjonaci mogą spotkać innych, którzy będą podzielać ich zamiłowanie, a co za tym idzie – chętnie je sfinansują. Dla wielu udział w kluczowych meczach Ligi Mistrzów jest poza zasięgiem ze względów finansowych. Jeśli jednak weźmiemy pod uwagę nisko oprocentowaną pożyczkę, to przeżywanie piłkarskich emocji na żywo jest jak najbardziej możliwe bez rujnowania portfela.

- Pożyczki społecznościowe mogą zmienić oblicze rynków finansowych, tak jak eBay zmienił model robienia zakupów, a iTunes sposób sposób konsumowania mediów. Z tego trendu mogą też skorzystać kibice – powiedział Dominik Steinkühler, jeden z założycieli
i dyrektor zarządzający Lendico, globalnej platformy pożyczek społecznościowych. Oprocentowanie pożyczki w Lendico zaczyna się już od 5,82% i jest o ok. 1% niższe od wielu najtańszych kredytów gotówkowych na rynku. – dodaje Steinkühler.

Koszt udziału w 9 meczach fazy finałowej to koszt ok. 25 000 PLN. Przy pożyczce na tę kwotę w Lendico wysokość raty, dla klasy kredytowej A i czasu spłaty wynoszącego
48 miesięcy, wyniosłaby 593,12 PLN.

"Pożyczki społecznościowe mogą zmienić oblicze rynków finansowych, tak jak eBay zmienił model robienia zakupów, a iTunes sposób sposób konsumowania mediów. Z tego trendu mogą też skorzystać kibice. Oprocentowanie pożyczki w Lendico zaczyna się już od 5,82% i jest o ok. 1% niższe od wielu najtańszych kredytów gotówkowych na rynku. " Dominik Steinkühler